Nie prawie każdy człowiek ma możliwość pozwolić sobie na kupowanie takich samych produktów spożywczych. Nie prawie każdy zarabia tyle, aby zakupować wysokiej klasy wędliny, gdzie mięso to de fakto mięso.
Znakomita większość ludzi tak przyzwyczaiła się do oferowanych w tym momencie towarów, że nie zwróć uwagę jeżeli te nie smakują zbyt bardzo dobrze, albo przeciwnie niż te produkty które kosztują dwa razy tyle. W bardzo wielu przypadkach ludzie nie mają okazji na porównania. Nie mają także okazji ku temu ażeby spróbować prosciutto di san Daniele. Wielu jest również takich, którzy mają bardzo nie niewymagające nadzieja, jeśli chodzi o kuchnieOni zadowolą się ziemniakami i schabowym. Nawet jeśli mieliby okazję zamienić je na doskonałej jakości pizzę, do które wypieku użyta został mąka do pizzy włoska, to i tak się na takie zmiany nie decydują. Osoby takie nie lubią kulinarnych eksperymentów. Mają oni własne ulubione jedzenie i z takiego cieszą się najlepiej. Nie są oni skłonni ku temu, by do ich menu wprowadzać innowacje. Tym bardziej, że sporo z nich i tak im nie odpowiada. Nie właściwie każdy bowiem lubi, kiedy do surówki dolewany jest ocet balsamiczny Ponti. Dlatego, jeżeli już mieszka się z takim mało wymagającym smakoszem, nie ma sensu wprowadzanie przemian, bo one i tak nie zostaną zaakceptowane. Strata czasu i pieniędzy. Jeśli woli się modernizować menu, to można takie funkcjonowania podejmować wyłącznie ze względu na własne podniebienie i nie liczyć na przychylne zainteresowanie współdomownika. Tylko kto miałby czas na podwójne gotowanie? W takiej sytuacji pozostaje jedzenie tradycyjne, bez szaleństw i podniebnych uniesień.
Warto sprawdzić: barilla farina.